Pražma a fazolky z grilu s exotickou salsou skvěle ladí a chutnají, a navíc vám vnesou do kuchyně pocit léta, i kdyby za oknem zuřila vánice.
PŘÍPRAVA 15 MINUT, VAŘENÍ 25 MINUT, PRO 2 OSOBY, VELMI SNADNÉ
Do kůže ryb uděláme z obou stran mělké šikmé zářezy. Sůl, koření a limetovou kůru vetřeme do masa i zářezů a ryby potřeme částí oleje.
Fazolky minutu povaříme, slijeme a promícháme se zbylým olejem.
Na salsu smícháme nakrájené chilli, avokádo, cibulku, koriandr, limetovou šťávu a sůl.
Rozpálíme gril na vyšší teplotu, vložíme ryby, přiklopíme horní desku a grilujeme asi 10 minut, dozlatova, a dokud není maso propečené. Na poslední 2 minuty přidáme na gril fazolky. Rozložíme je mezi ryby a společně dopečeme.
Podáváme se salsou, a chcete-li, s vařenou rýži.
2 celé pražmy, mořští vlci či makrely vykuchané a očištěné, zhruba po 350 g mořská sůl
po 1 lžičce mletého zázvoru a koriandru
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 limety
1 lžíce olivového oleje
1 menší zralé mango, oloupané, vypeckované a nakrájené na kostičky
1 červená chilli paprička, zbavená semen a jemně nasekaná
1 zralé avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na kostičky
1 jarní cibulka, na jemné plátky
svazek koriandru, nasekaného
150 g zelených fazolek, očištěných
rýže k podávání, nemusí být