Vaření cizrny v tlakovém hrnci vám ušetří čas a taky zvýrazní její lahodnou oříškovou chuť.
PŘÍPRAVA 10 MINUT + NAMÁČENÍ, VAŘENÍ 45 MINUT, PRO 4–6 OSOB, VELMI SNADNÉ
Cizrnu propláchneme a namočíme na 5–10 hodin nebo přes noc do studené vody. Slijeme a cizrnu propláchneme čistou vodou. Vložíme ji do tlakového hrnce, přidáme snítku saturejky a zalijeme vodou.
Uzavřeme víkem, natlakujeme a vaříme asi 40 minut.
Slijeme a necháme okapat.
Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech rozložíme cibuli, cuketu, lilek, papriku, žampiony a rajčata. Osolíme, okořeníme a promícháme s částí oleje.
Pečeme 30 minut do změknutí, v polovině promícháme. Necháme 5 minut stát a pak zeleninu promícháme s cizrnou, citronovou šťávou a zbylým olejem.
Dochutíme a vmícháme bylinky a fetu. Salát podáváme teplý i zastudena, jako hlavní chod či přílohu.
250 g suché cizrny
1 snítka saturejky
2 červené cibule, nakrájené na měsíčky
25 g rostlinného tuku Flora Gold + případně trocha na potření
1 cuketa, nakrájená na plátky
1 lilek, nakrájený na plátky
1 červená paprika, nakrájená na kusy
200 g žampionů, překrájených
200 g malých rajčat, rozpůlených
1 lžíce směsi koření (marocké, provensálské) + sůl a drcený pepř
4 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 citronu
hrst nasekaných bylin (petržel, máta, pažitka…)
100 g sýra feta, nakrájeného
Soutěž o 4 tlakový hrnece Smart Ceramic
Soutěžní otázka
Co lze přidat, pokud chceme mít salát pikantnější?
Odpovědět