Díky všestrannosti Robotu Kenwood Chef XL Sense připravíte sváteční oběd skoro bez práce. Lahodnou sekanou v křupavém kabátku navíc stačí doplnit čerstvou zeleninou, a můžete nosit na stůl.
Na robot Kenwood Chef XL Sense nasadíme mlýnek na maso a umeleme všechno maso spolu se špekem. Pak přidáme nakrájené houby, toustový chléb, vejce, sůl a pepř.
Na robot nasadíme metlu ve tvaru písmene K a směs důkladně promícháme a dochutíme.
Vytvoříme šišku, dáme ji na plech s pečicím papírem, potřeme olejem a zakryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.
Mezitím připravíme těsto. Do mísy robotu dáme mouku, sádlo, nadrobené droždí, pistácie, kukuřičnou mouku, 200ml vlažné vody a špetku soli. Hnětacím hákem vypracujeme při střední rychlosti těsto. Je-li třeba, přilijeme trochu vody.
Z těsta vytvarujeme kouli, přikryjeme ji vlhkou utěrkou a necháme odpočívat, než se dopeče sekaná.
Těsto vyválíme na plát o síle 2–3 mm. Ořízneme ho do tvaru obdélníku a odřezky těsta schováme na ozdobu.
Upečenou sekanou zabalíme do těsta, okraje zahneme pod sekanou a povrch uhladíme.
Zbylé těsto nakrájíme na dlouhé pásky a vytvoříme z nich ozdobnou mřížku.
Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200°C asi 20 minut.
Plátky sekané podáváme posypané pistáciemi a se zeleninou.
PŘÍPRAVA 60 MINUT + KYNUTÍ, PEČENÍ 60 MINUT, PRO 10–12 OSOB, SNADNÉ
600 g libového hovězího masa
250 g vepřového – kýty nebo karé
200 g kvalitního špeku
15 g sušených hříbků, předem namočených
3 plátky světlého toustového chleba bez kůrky, namočené v mléce
2 vejce + 1 na potření těsta
1 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepr
400 g mouky
špetka soli
100 g jemné kukuřičné mouky
100 g loupaných pistácií, nasekaných či nastrouhaných + navíc na ozdobu
20 g vepřového sádla
16 g droždí
zelenina nastrouhaná na bubínkovém struhadle Kenwood Chef XL Sense a listy salátu (polníček či baby špenát)
Soutěž o 3 roboty Kenwood Chef XL Sense
Soutěžní otázka
Na čem můžeme nastrouhat pistácie?
Odpovědět