Zapomeňte na opékání masa na pánvi a jeho dopékání v troubě a připravte ho úplně jednoduše v jediném přístroji. I s přílohami.
PŘÍPRAVA 10 MINUT, VAŘENÍ 25 MINUT, PRO 2–4 OSOBY, VELMI SNADNÉ
Maso otřeme papírovou utěrkou, osolíme, okořeníme pepřem a rozmarýnem a potřeme olejem.
Žampiony nakrájíme na plátky.
Nasadíme míchací lopatku do mísy přístroje. Vlijeme malé množství oleje, vsypeme houby, ochutíme a přiklopíme víko. Přepínač funkcí nastavíme na funkci ‚hrnec‘ s dolním ohřevem, nastavíme stupeň výkonu a minutku na 10 minut. Spustíme přístroj tlačítkem pro zapnutí a houby dusíme ve vlastní šťávě.
Otevřeme víko, vyjmeme houby a míchací lopatku. Do nádoby vložíme připravené maso. Opékáme je 5 minut při stejném programu. Potom filet otočíme a opékáme dalších 6 minut po každé straně nebo dokud nebude maso propečené na požadovaný stupeň.
Maso vyjmeme a necháme chvíli odpočinout. Přístroj vypneme.
Maso nakrájíme na tenké plátky a osolíme. Plátky filetu rozložíme na rukolu, obložíme dušenými žampiony, zakápneme balzamikovým krémem a posypeme hoblinami parmazánu a hranolkami připravenými ve stejném hrnci.
500 g hovězího filetu (hovězí svíčkové)
mořská sůl a čerstvě drcený pepř
nasekané listy z 1 snítky rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje + na potření masa
250 g žampionů, očištěných
50 g rukoly balzamikový krém na zakápnutí
50 g parmazánu, na hobliny
hranolky z 1 kg brambor + 14 ml oleje
Soutěž o 3 multifunkční fritézy De’Longhi Multifry 1394 EXTRA CHEF
Soutěžní otázka
Kolik topných těles má Multifry EXTRA CHEF?
Odpovědět