V chytré horkovzdušné troubě LG s grilem se na pečeni udělá krásně křupavá kůrčička. Maso přitom zůstane šťavnaté a nemusíte mít strach, že pečínku připálíte.
PŘÍPRAVA 5 MINUT, PEČENÍ ASI 60 MINUT, PRO 6 OSOB, VELMI SNADNÉ
Troubu předehřejeme na 230 °C.
Povrch masa (tuk) nařízneme do mřížky, potřeme olejem a osolíme. Pečeme na plechu 20 minut. Pak ztlumíme teplotu na 190 °C a pečeme další hodinu.
Maso potřeme směsí hořčice a medu a dopečeme pod grilem karamelovou krustu.
Maso vyjmeme a necháme odpočinout.
Šťávu slijeme do kastrůlku. Vmícháme pivo, zbylou hořčici s medem, tymián i šťávu, kterou pustilo maso. Vaříme asi 5 minut, dokud šťáva nezhoustne.
Plátky masa podáváme se šťávou, pečenými bramborami a salátem.
1 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
2 lžíce celozrnné hořčice
2 lžíce medu + na dochucení šťávy
1 lžička lístků tymiánu
100 ml světlého piva
600–800 g malých pěkných brambor upečených s 50 g slaniny a tymiánem
listy salátu k podáváni
Soutěž o 2 horkovzdušné trouby LG s grilem.
Soutěžní otázka
Kde si můžeme připravit přílohu k pečeni?
Odpovědět