Slaný závin s masem a vejci můžete podávat na party jako malé občerstvení k vínu či pivu.
Smícháme droždí, cukr a mléko a necháme vzejít kvásek. Přidáme 1 vejce, tuk, obě mouky a sůl a vypracujeme těsto. Dáme ho vykynout.
Umeleme maso a slaninu, přidáme cibuli, kopr, ocet, sůl a pepř a promícháme.
Těsto rozpůlíme a vyválíme na tenké pláty. Posypeme strouhankou, potřeme masovou směsí a posypeme vejci, koprem a strouhankou. Stočíme.
Záviny potřeme vejcem, propícháme, posypeme semínky a upečeme dozlatova při 180 °C.
1/2 kostky droždí + špetka cukru
250 ml vlažného mléka
1 vejce + 1 navíc na potření
6 lžic oleje nebo sádla
250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky + špetka soli
semínka sezamu, lnu či fenyklu
400 g hovězího zadního masa
400 g vepřové plece + 80 g slaniny
1 cibule, nasekaná + 1 lžíce octa
sůl a čerstvě mletý pepř
hrst nasekaného kopru
2 vejce uvařená natvrdo
trochu strouhanky na posypání
Soutěž o 1 kuchyňský robot Philips a 1 odšťavňovač Philips.
Soutěžní otázka
Jaké příslušenství kuchyňského robotu použijeme k vypracování těsta?
Odpovědět