Krevetový dip inspirovaný populárním švédským salátem nejlépe vynikne na čerstvě opečených a křupavých toustech. Bude to hit každé party.
Krevety propláchneme vodou a necháme okapat. Odložíme 20 krevet na ozdobu a zbylé krevety pokrájíme nadrobno.
Smícháme lučinu, smetanu, hořčici, pažitku a kopr. Přidáme nakrájené krevety a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Plátky toustového chleba postupně opečeme v toustovači na opékání na stupeň 2,5 a vypíchneme z nich ještě zatepla kulatým vykrajovátkem kolečka.
Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na půlky plátků. Na tousty naneseme krevetový dip a ozdobíme plátkem avokáda, krevetou a snítkou kopru.
400 g oloupaných předvařených krevet s ocásky (mražených a povolených)
200 g lučiny nebo pomazánkového másla
150 g zakysané smetany
1/2 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce jemně nasekané pažitky + 2 lžíce kopru
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
šťáva z 1/2 citronu
10 ks amerického toustového chleba
snítka kopru a avokádo na ozdobu
Soutěž o 4 toustovače Guzzini
Soutěžní otázka
Jak velká kolečka vypícháme z toustového chleba?
Odpovědět