Nejlepší majonéza je ta domácí! S tyčovým mixérem tefal ji přípravíte snadno a rychle.
PŘÍPRAVA 15 MINUT, VAŘENÍ 25 MINUT, PRO 4 OSOBY, VELMI SNADNÉ
Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem, slijeme a po zchladnutí oloupeme.
Hrášek 2 minuty povaříme a zchladíme studenou vodou.
Do nádoby mixéru na majonézu dáme žloutek, hořčici, sůl, ocet a olej. Na tyčový mixér nasadíme nástavec na majonézu a vložíme ho až na dno nádoby. Zapneme a 5 vteřin mixujeme u dna. Poté promixujeme pomalu nahoru a dolů, a jakmile je majonéza tuhá, přístroj vypneme.
V sekacím nástavci nasekáme šalotky, kapary a kopr. Směs promícháme s nakrájenými bramborami, majonézou a hráškem. Dochutíme solí, pepřem, ci- tronovou šťávou a špetkou cukru.
Podáváme se smaženým řízkem a klínky citronu.
2 šalotky, oloupané a překrojené
1 lžíce kaparů + malý svazek kopru
citronová šťáva, a/nebo špetka krupicového cukru na dochucení
1 velký čerstvý žloutek
1 malá lžička celozrnné hořčice
1⁄4 lžičky soli
1 lžíce bílého vinného octa
150 ml jemného panenského olivového oleje
Soutěž o 5 tyčových mixérů Tefal InfinyForce
Soutěžní otázka
Jak dlouho trvá samotné mixování majonézy?
Odpovědět