V této pánvi můžete jak smažit, tak i péct! Příprava kachních prsíček je pak víc než snadná.
PŘÍPRAVA 10 MINUT, VAŘENÍ A PEČENÍ 25 MINUT, PRO 2 OSOBY, VELMI SNADNÉ
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Kachní prsa otřeme a kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky. Prsa osolíme, opepříme a položíme kůží na studenou pánev bez tuku.
Rozpálíme a opékáme 7–10 minut na vyšším plameni. Pak otočíme a přidáme tymián, badyán a máslo. Po 2 minutách přesuneme pánev do trouby a sejmeme z ní držáky. Dopékáme 5–6 minut dorůžova nebo déle, chceme-li maso více propečené.
Šalotku osmahneme na oleji dosklovita. Přidáme švestky, cukr a skořici a necháme rozpustit. Zalijeme vínem a dusíme asi 15 minut za občasného míchání, dokud švestky nezměknou a omáčka nezhoustne.
Upečená prsa vyjmeme z trouby a necháme odpočinout. Pak je nakrájíme a podáváme se švestkovou omáčkou a bramborovou kaší.
2 kachní prsa
sůl a čerstvě mletý pepř
2 snítky tymiánu
1 hvězdička badyánu
25 g másla
bramborová kaše k podávání
1 šalotka, jemně nasekaná
1 lžíce olivového oleje
250 g švestek, vypeckovaných a nakrájených na klínky
50 g třtinového cukru
špetka mleté skořice
150 ml červeného vína
Soutěž o 10 hlubokých pánví CLICK-IT 3v1
Soutěžní otázka
Jak dlouho necháme prsa odpočívat po vyjmutí z trouby?
Odpovědět